آژانس سرمایه گذاری میدا

برنامه میزگرد شبکه خبر با موضوع بررسی چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری با حضور مدیرعامل فرابورس ایران و سه کارشناس بازار سرمایه به بررسی آخرین وضعیت بازار سهام و چشم‌انداز این بازار پرداخت. دلایل رشد اخیر بازار، تأکید بر ارزندگی بازار سهام، لزوم کاهش نرخ بهره، دلایل مهم عدم تکرار تجربه تلخ سال 99 و بررسی بازنگری در ریزساختارهای بازار سرمایه از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگوی این برنامه بود.


به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، مدیرعامل فرابورس ایران در برنامه میزگرد شبکه خبر با موضوع بررسی چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بورس، با اشاره به اینکه در سال جدید، بازار سرمایه با رونق و افزایش حجم معاملات آغاز به کار کرد، گفت: جو آرام سیاسی، آماده بودن زیرساخت بازار، پتانسیل بنیادی برای رشد و قیمت‌های جذاب اکثر سهام، از دلایل رشد اخیر بازار سرمایه است.


بازار سرمایه بهترین بازار برای تحقق شعار سال

محمدعلی شیرازی در این برنامه، نام‌گذاری سال 1404 با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» را موردتوجه قرارداد و گفت: بازار سرمایه بهترین مکان برای تحقق این شعار است.


مدیرعامل فرابورس، نکته مهم دیگر را رشد بازار سهام باوجود افت دلار مطرح کرد و گفت: رویداد اخیر ثابت کرد که بازار سرمایه و شرکت‌های حاضر در آن، ذی‌نفع در افزایش قیمت دلار نیستند و ثبات و تک‌نرخی بودن نرخ ارز به نفع بازار سرمایه است.


شیرازی با تأکید بر اینکه شعار امسال، سرمایه‌گذاری برای تولید است نه سرمایه‌گذاری در تولید و به این نکته باید توجه کرد، گفت: این موضوع یعنی زنجیره‌ای از تولید در اقتصاد ایجاد می‌شود.


وی ابزارهای متنوع بازار سرمایه برای تأمین مالی را موردتوجه قرارداد و گفت: عرضه‌های اولیه یکی از این ابزارها بوده و ابزار دیگر، شرکت‌های سهامی عام پروژه هستند که هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند و در بورس تأمین مالی می‌کنند.


لزوم کاهش نرخ بهره برای رونق تولید

مدیرعامل فرابورس ایران تصریح کرد: از دیگر ابزارهای سرمایه‌گذاری که به نرخ بهره مرتبط نیست، موضوع افزایش سرمایه است که محرک تولید است. همچنین صندوق‌های پروژه از دیگر ابزارهای تأمین مالی بازار سرمایه هستند.


وی با تأکید بر اینکه نرخ بهره ناشی از شرایط اقتصاد کلان است، گفت: بالا بودن نرخ بهره، تولید و سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد و در بازار سرمایه هم اثر منفی دارد.


محمدعلی شیرازی در خصوص ابزار کرادفاندینگ نیز این‌گونه توضیح داد: مقایسه تأمین مالی جمعی با سایر ابزارهای تأمین مالی اشتباه است. نرخ سود بانکی تضمین‌شده است اما سود کرادفاندینگ تضمین‌شده نیست. سرمایه‌گذاران در طرح مشارکت می‌کنند و مثل ابزار بدهی با سود مشخص نیست.


ریزساختارهای بازار سهام نباید دائم تغییر کنند

مدیرعامل فرابورس ایران درباره پیشنهاد تغییر دامنه نوسان نیز گفت: درباره ریزساختارهای بازار سرمایه در زمان رشد و افت شاخص همواره میان اهالی بازار بحث‌های گوناگونی وجود دارد.


به گفته وی دامنه نوسان و حجم‌مبنا به‌عنوان ریزساختارهای بازار سرمایه متغیرهایی نیستند که دائم تغییر کنند؛ چراکه اشخاص با توجه به استراتژی‌های سرمایه‌گذاری خود نظرات متفاوتی نیز در خصوص کاهش یا افزایش این ریزساختارها دارند.


شیرازی در این میزگرد ادامه داد: از ابتدای سال اغلب بورس‌های دنیا منفی بوده اما بازار ما روند مثبتی داشته است. ما باید به شرایط کشور خودمان نیز توجه کنیم، اتفاقات پارسال در کشور خیلی کم پیش می‌آید که مجددا رخ دهد.


وی با تأکید بر اینکه در هیچ بازاری در دنیا سه ماه یک‌بار ریزساختار را تغییر نمی‌دهند، گفت: دامنه نوسان به‌صورت ماهانه، سه‌ماهه یا سالانه تعیین نمی‌شود، ریزساختارها همواره بلندمدت هستند.


مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه روند معاملات نشان می‌دهد بازار قفل نیست، افزود: در این شرایط نمی‌توان با نگاه دو یا سه ساعت به بازار‌، این‌طور برداشت و عنوان کرد که بازار قفل‌شده و باید دامنه نوسان را تغییر داد.


به گفته وی دامنه نوسان در دنیا وجود دارد، اما حجم‌مبنا کمتر در دنیا استفاده می‌شود. مطالعاتی در خصوص تجدیدنظر در خصوص حجم‌مبنا در حال انجام است و سیاست‌گذار نسبت به این موارد حساس است و دائم رصد می‌کند.


ادامه مطلب

نظرات