در گردهمایی که به منظور دیدار و مذاکره بازرگان ایرانی و ترکیهای در اتاق تهران ترتیب داده شده بود، تجار ترکیهای ، ایران را بهشت فرصت ها توصیف کرده و به تمایل خود برای سرمایهگذاری در مناطق آزاد ایران اشاره کردند.
همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 1403 و با حضور یک هیات تجاری متشکل از شرکتهای ترکیهای در ایران، همایش تجاری ایران و ترکیه در اتاق تهران برگزار شد. در این همایش که با اقبال فعالان اقتصادی ایرانی مواجه شده بود، دو طرف ضمن اشاره به چالشها و موانع توسعه ارتباطات تجاری، از عزم خود برای حل این مسایل سخن گفتند.
حسامالدین حلاج، معاون امور بینالملل اتاق تهران در ابتدای این همایش با اشاره به اینکه اتاق تهران در برنامه سه ساله خود قصد دارد در زنجیره های مشخصی با این کشور همکاری کند، افزود: در سال گذشته اتاق تهران هیاتی را به استانبول اعزام کرد که نخستین هدف از تدارک این سفر، بهرهگیری از تجربیات این کشور در نوع ارتباط دولت و بخش خصوصی بود. در عین حال، آشنایی با ساختار اتاقهای بازرگانی این کشور برای ارتقای سطح خدمات در اتاق تهران از دیگر اهداف این سفر بود.
حلاج همچنین گفت که اتاق تهران در سال گذشته برای برقراری ارتباط ارگانیک با ترکیه، به مجموعه ای در این کشور نمایندگی داد تا به این واسطه نسبت به شبکه سازی تجار اقدام کرده و در رویدادهای تجاری ترکیه نیز شرکت کند.
معاون امور بین الملل اتاق تهران با اشاره به اینکه اکنون فناوریهای نسل 2 در ترکیه در حال کنار گذاشته شدن است، ادامه داد: این فناوری ها می تواند وارد ایران شود و برخی نیازهای تکنولوژیکی ایران را برطرف کند. در واقع با توجه به انرژی و نیروی کار ارزان در ایران ورود این فناوری ها در قالب سرمایه گذاری مشترک قابل پیگیری است.
موضوع دیگری که حلاج به آن اشاره کرد، تدوین سند موافقت نامه آزاد بود که در این باره توضیح داد: ما علاقمند هستیم که تدوین این موافقتنامه را با مشارکت بخش خصوصی ترکیه پیش ببریم. او همچنین با اشاره برگزاری کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و ترکیه در نیمه دوم سال جاری، نسبت به میزبانی از هیات همراه مقامات ترکیه ای ابراز آمادگی کرد.
ترکیه میتواند دروازه ورود ایران به ترکیه باشد
در ادامه این همایش، بولنت اورهان تورل، رایزن بازرگانی سفارت ترکیه در ایران طی سخنانی ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه سفر هیات ترک به ایران منجر به توسعه مراودات تجاری دو کشور شود، گفت: ایران و ترکیه دو کشور با مرز مشترک و همچنین پیوندهای مشترک فرهنگی هستند و مردمان این دو کشور حس غریبگی با یکدیگر ندارند.
او وجود ذخایر غنی نفت و گاز و همچنین ذخایر معدنی را جزو مزیت های ایران برشمرد و گفت: ترکیه میتواند از طریق ایران به منطقه قفقاز ارتباط پیدا کند و در عین حال کشور ما نیز با اتحادیه اروپا هم مرز بوده و ایران میتواند از مسیر ترکیه به اروپا راه پیدا کند.
رایزن بازرگانی سفارت ترکیه در ایران با اشاره به مراودات تجاری ایران و ترکیه گفت: ترکیه تحریم های غرب علیه ایران را اعمال نکرده اما به دلیل آنکه کشور ما به همه کشورها صادرات داشته و منابعی را در این کشورها دارد، ناگزیر است در رابطه با تحریمهای ایران احتیاط به خرج دهد.
او سپس به مشوق های سرمایهگذاری خارجی در ترکیه اشاره کرد و گفت: هر کشوری برای جذب سرمایهگذاری خارجی تمهیداتی اندیشیده است و ترکیه نیز علاوه بر اعمال معافیت بر نصب دستگاه های جدید توسط سرمایهگذاران، در ارتباط با تبلیغات و تامین مکان هم کمک هزینه پرداخت میکند که سرمایهگذاران ایرانی در ترکیه نیز میتوانند از این مشوقها بهره بگیرند.
نظرات